Direct Contact met Simonton Center Europe? Bel 06 83 38 38 61 of email naar holland@simonton.eu

Sfeerimpressie Simontonweek – dag 5

Sfeerimpressie Simontonweek – dag 5

Rode wijn: gezond of niet?

Simontonweek dag 5 – door Laurens Verschuur

De 5e dag begint zoals elke dag met een terugblik op de afgelopen dagen: heb je vragen of opmerkingen? Uit de reacties die komen blijkt dat deelnemers flink bezig zijn geweest met de oefeningen en het huiswerk dat is gegeven.

Er zijn vooral nog vragen over het gezond denken. Alle deelnemers hebben inmiddels een lijst met ongezonde gedachten of overtuigingen, waartegenover nu gezonde gedachten staan. Iedereen is daarmee aan het werk, bijvoorbeeld door ze dagelijks hardop te lezen. Hiermee beïnvloeden we onze oude gedachtepatronen en buigen ze om naar gezonde overtuigingen. Er komen vragen die vooral gaan over de techniek: hoe kan men zelf, na de Simontonweek, ongezonde overtuigingen ombuigen naar gezonde? We nemen het stappenplan door en oefenen met elkaar hoe je gezonde gedachten kan samenstellen.

Vervolgens krijgen we informatie over hoe we het best om kunnen gaan met onze omgeving: bijvoorbeeld wat kun je het beste doen met kennissen die je uiterst triest benaderen, bijna alsof je al dood bent? Iedereen herkend deze situatie wel en is blij met de aangereikte handvatten. Na dit zeer praktische onderdeel gaan we individueel werken aan diverse opdrachten.

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke wandeling, eindigend in een prachtige wijnhoeve alwaar we steeds vrolijker een goed glas wijn drinken. Aan het eind van de avond kijken we hoe we ons voelen en constateren dat rode wijn wellicht, maar vooral lachen erg gezond is!

Wordt vervolgd..

< dag 4dag 6 >
Sluit Menu