Sfeerimpressie Simontonweek – dag 3

Sfeerimpressie Simontonweek – dag 3

Over mitrailleurs, blauwe elfen en kracht..

Simontonweek dag 3 – door Laurens Verschuur –

Einstein heeft al gezegd: ‘Imagination is more important than knowledge’. Dat heeft Carl Simonton ook geconstateerd, want visualisatie is een belangrijk onderdeel van de 3e dag van de Simontonweek.

Albert Einstein quote: imagination is more important then knowledge
Albert Einstein’s wijsheid

Een mooi voorbeeld van de toepassing van visualisatie is dat van een kankerpatiënt die chemo zag als een leger van grote mannen met zware laarzen en mitrailleurs die je lichaam binnen komen stampen en alles kapot schieten. Ze kon chemokuren steeds minder verdragen en stond op het punt te moeten stoppen.

Door het aanmaken van een nieuwe visualisatie was deze patiënt in staat chemo anders te gaan zien. Ze zag het nu als een zwerm elfen die in mooie blauwe gewaden met kruiken (met daarin de chemo) zich lichtvoetig door het lichaam verplaatsten. De kruiken werden vervolgens leeggegoten op de kankercellen.

De volgende chemokuren verbaasden de artsen, omdat op een voor hen onverklaarbare manier de patiënt veel beter op de chemo reageerde dan de eerste keren: met beduidend minder bijwerkingen.

Natuurlijk is visualisatie veel meer dan alleen ondersteuning bij chemo. Visualisatie activeert innerlijke krachten die je immuunsysteem verbeteren en versterken.

De deelnemers gaan uiteen in groepjes om oefeningen te doen om zich het visualiseren eigen te maken ten behoeve van hun persoonlijke situatie.

Het blijft opmerkelijk voor me dat ondanks de vrij zware thema’s er zo veel gelachen wordt en mensen de eigen problemen opzij kunnen zetten om anderen te helpen en te ondersteunen. De Simontonweek is heftig, indrukwekkend, krachtig en mooi tegelijkertijd. Heel bijzonder om dit mee te mogen maken.

Wordt vervolgd..

< dag 2dag 4 >