Sfeerimpressie Simontonweek – dag 2

Sfeerimpressie Simontonweek – dag 2

Gezond denken?

Simontonweek dag 2 – door Laurens Verschuur –

Dag twee van de Simontonweek begint weer ontspannen met een heerlijk ontbijt, waarna de deelnemers weer naar de trainingsruimte gaan. Naast een ontspannende meditatie is het onderwerp emotionele stress en overtuigingen vandaag belangrijk.

Een gezond ontbijt..

Als we ons niet goed voelen wordt dat veroorzaakt door fysieke pijn of ongezonde gedachten. We werken aan bewustwording: ongezonde gedachten veroorzaken emotionele stress. Hierdoor voelen we ons niet goed. Deze stress is slecht voor je systeem en dus voor je gezondheid. Maar hoe raak je ze kwijt?

De deelnemers leren aan de hand van een stappenplan zich bewust te worden van die ongezonde gedachten en ze te vervangen door gezonde gedachten. Een ongezonde gedachte kan zijn: ik ga binnenkort dood. Een positieve gedachte kan dan zijn: ik word beter. Er is echter een belangrijk verschil tussen gezonde gedachten en positieve gedachten. De gezonde gedachte zoals Simonton dat leert is ‘ik kán beter worden en als het anders loopt heb ik alle hulp om daar vrede in te vinden’. We leren hoe we ons dit kunnen eigen maken.

Wordt vervolgd..

< dag 1 dag 3 >