Sfeerimpressie Simontonweek – dag 1

Sfeerimpressie Simontonweek – dag 1

De eerste dag van de Simonton week is begonnen!

– door Laurens Verschuur –
Goed voor jezelf zorgen..

Vandaag is de eerste dag van start gegaan. Dit keer in een rustig, klein maar zeer sfeervol hotel: Kuurcentrum België in Berlingen-Wellen, zeer landelijk gelegen nabij Hasselt in België. Licht gespannen maar met hoge verwachtingen komen de deelnemers al of niet met supporter (kan zijn partner, vriend(in) of familielid) in het begin van de middag aan.

Als gastheer heb ik de eer de mensen te ontvangen en welkom te heten. Iedereen kan zich eerst installeren in de hotelkamer en heeft tijd om het mooie hotel te verkennen (op de foto het uitzicht vanuit mijn hotelkamer). Bij de lunch ontmoeten de deelnemers elkaar en vinden de eerste kennismakingen plaats. De sfeer is prettig en ontspannen in de groep van circa 9 mensen.

’s Middags is er een programma waarin de deelnemers zich uitgebreid aan elkaar voorstellen. Er volgt een eerste oefening waarbij iedereen een stip op een vinger zet met als doel het creëren van zelfbewustzijn: hoe voel je je op dit moment, is er iets wat je nu nodig hebt? Dit omdat mensen met kanker vaak meer zorg voor anderen hebben dan voor zichzelf. Steeds bij het zien van de stip wordt men daarna herinnerd aan het goed voor jezelf zorgen.

Na het diner heeft iedereen de avond voor zichzelf, wat erg prettig is in dit bijzonder aangename kuurhotel.

Wordt vervolgd..

Dag 2 >